kedd, július 27
Shadow

Recept butik

Sajttekercs

Hozzávalók: 12 szelet sajt (nem ömlesztett!), 10 dkg reszelt sajt, 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g), 10 dkg vaj, 8 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 tk mustár, 1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva, só, bors ízlés szerint

Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról). A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet. A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.

A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére rákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet. A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük. Vékonyra felszeletelve tálaljuk. Receptjét a receptneked.hu oldalon találtam.

Stefánia szelet

Hozzávalók: kb.60 dkg darált sertéscomb, 5 szelet kenyér ( nem árt ha kicsit szikkadtabb), 3 tk pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma reszelve, 2 egész tojás, só, bors, delikát ízlés szerint, 6 db főtt tojás.

Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk vízbe. A főtt tojás kivételével minden hozzávalót jó alaposan összedolgozunk. Beletesszük a beáztatott kenyeret jól kifacsarva belőle a vizet. Ezzel is jól összedolgozzuk. Olajjal kikenünk egy őzgerincformát és kb a feléig belenyomkodjuk a húsos masszát. A főtt tojások mindkét végéből egy icipicit levágunk hogy jobban illeszkedjenek. A húsra hosszában végigrakjuk a tojásokat majd ráterítjük a maradék husit. Jól lenyomkodjuk, hogy jól kitöltse a formát. Sütőpapíros tepsibe tesszük formástól, hogy felfele legyen a husis rész. 200 fokos sütőben legalább 1-1,5 órát sütjük. Ha letelt kifordítjuk a formából a sütőpapírra és kb. fél órát sütjük míg szép barna nem lesz. Jól kihűtjük és szépen lehet szeletelni.


TÚRÓS MINI POGÁCSA

HOZZÁVALÓK: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 50 dkg puha margarin, 2 tk. só, 1 tojás sárgája, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, pici cukor

ELKÉSZÍTÉS: Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
Utána a többi hozzávalóval összegyúrjuk. (kicsi ragacsos a tészta de ez a lisztezett deszkán változni fog) Pihentetjük 20 percet, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Ezt még kétszer 20 percenként megismételjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tojással lekenjük, szezám maggal megszórjuk. 10-15 percet pihentetjük majd előmelegített sütőben 180 fokon alsó felső sütéssel megsütjük.


MÉZES PUSZEDLI

HOZZÁVALÓK: 1 kg liszt, 3 mk. szódabikarbóna, 1 ek. mézes sütemény fűszerkeverék, 30 dkg porcukor, 30 dkg Rama margarin, 2,5 dl méz, 3 egész tojás Máz: 3 tojás fehérje, 50 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 2 ek. étolaj

ELKÉSZÍTÉS: A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel, és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal, jól összedolgozzuk.

Ezután, lisztezett nyújtólapra borítjuk, és kicsi golyókat csipkedünk belőle, (kb. 2,5 dkg / golyó). Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített sütőben, alul felül légkeveréses, 170 fokon, 12 perc alatt, készre sütjük.

Máz: A cukrot a tojás fehérjével, addig keverjük a robotgéppel, míg szép fényes nem lesz. Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni!


KRÉMES HABOS SÜTI

HOZZÁVALÓK: Tészta: 6 tojásfehérje, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt,

1 cs. sütőpor (tepsi mérete 34×24 cm) Krém: 1 cs. vanília pudingpor, 3 dl tej, 50 dkg túró, 10 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 cs. vaníliás cukor, mazsola (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS: A tésztát előmelegített sütőben sütöm, mint a piskótát, kb. 15 percig vagy tűpróbáig. A pudingot megfőzöm a tejjel, majd kihűtöm. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd összekeverem a kihűlt pudinggal és az áttört túróval. Ízlés szerint mazsolával. A tésztára kenem. A tetejére 2 dl tejszínhabot felverek és a krémre kenem. Finoman megszórom fahéjjal.